Däckverkstad

Däck för alla tillfällen!

Att välja rätt däck till sin bil är inte det lättaste.
På Lidbil är vi experter på däck till alla bilmärken och ger dig bra råd om vad som passar just till din bil och ditt körsätt. Vi hjälper dig och din bil att hitta de bästa däcken oavsett årstid, i den prisklass som passar just dig.

För att du ska känna dig så säker som möjligt på vintervägarna arbetar vi med däck av högsta kvalitet. Hos oss kan du i år köpa däck från världsledande märken som Michelin, Pirelli och Nokian Tyres.

För mer information, kontakta oss: Lidköping 0510-866 10 samt Vara 0512- 335 40

Boka tid för skifte

vinterdack vinter vaglag 1

När ska man byta?

däck illustrationer tid
Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Med vinterväglag menas snö, is, snömodd eller frost av någon del av vägbanan. Tänk på att även väggrenen räknas till vägbanan. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och 15 april. Du får dock använda dubbdäck utanför dessa perioder om väglaget så kräver.

Mönsterdjup

däck illustrationer djup
Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9-10 mm och sommardäck 7-8 mm. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. Måttet ska tas på det sämsta stället. Det kan också vara bra att veta att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken understiger 3 mm. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana. När mönsterdjupet på vinterdäck understiger 5 mm så försämras däckets egenskaper avsevärt.

Däcktryck

däck illustrationer tryck
Kontrollera ofta och med jämna mellanrum om dina däck har rätt tryck. I bilens instruktionsbok/tanklucka finns information om rekommenderat däcktryck. Kontrollera däcktrycket när däcken är kalla. Vid 10 graders temperaturskillnad i omgivningen påverkas däcktrycket med 0,1 bar. Att köra med för lågt däcktryck ökar både olycksrisken, slitaget och din bränsleförbrukning
dack byte slider
dack byte slider

Däckhotell

Vår däckverkstad erbjuder dig en helhetslösning. Vi hjälper dig även att skifta och montera dina däck och för att göra ditt skifte ännu smidigare kan du dessutom lämna in dina hjul på vårt däckhotell.

Spara tid och plats genom att checka in dina däck på vårt däckhotell. Hos oss blir dom väl omhändertagna och när det är dags att checka ut hjälper vi dig att skifta däck och även på rykande gott kaffe.

Vad som alltid ingår i en vistelse på vårt däckhotell:

  • Förvaring
  • Kontroll av mönsterdjup
  • Kontroll av lufttryck
  • Rengöring av däck och fälg

När det är dags att byta dina däck hör vi av oss inför varje säsong.

Hjulskifte: från 300:- (beroende på storlek på däck)
Däckhotell: 395:- (per säsong)

Betala ett däck per månad

Delbetala på 4 eller 8 månader. Ingen ränta. Inga avgifter. Bonus på allt.

Gör en bra däckaffär ännu bättre. Betalar du med ditt Volvokort får du bonus som du t.ex. kan lösa in vid däckköp eller hjulskifte. Appen CarPay kombinerar kortets fördelar med smarta funktioner. Du får t.ex. dina bonuscheckar direkt i mobilen redo att användas. Med CarPay kan du även betala däckskifte och balansering av däck i verkstaden.

Läs mer om Volvokort och CarPay.

dackhotell